Skip to content

Markus Paloheimo

x

Virheviesti

Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1112 tiedostossa /var/www/clients/client1/web83/web/includes/bootstrap.inc).

Markus Paloheimon suuntautuminen muoviin sai alkunsa vuonna 1994, jolloin hän sai sisarensa kanssa idean yksittäisen disketin diskettikotelosta. Sisarukset teettivät muotin ja kaupallistivat tuotteensa. Opettavaisten vaiheiden jälkeen yritys, jota on leikkisästä kutsuttu Suomen ensimmäiseksi start-upiksi, päättyi konkurssiin.

Velat oli maksettava palkkatyöllä. Markus ajautui Fiskarsin Billnäsin tehtaalle tuotekehitystehtäviin maineikkaan Olavi Lindénin tiimiin vuonna 1999. Fiskars on yirtys, jossa muovituotteet suunnitellaan ja valmistetaan saman katon alla, kuten myös tuotantotyökalut. Tämä on ympäristö, josta harva suunnittelija pääsee tänä päivänä nauttimaan.

Vuonna 2010 Markus perusti muovituotteiden suunnitteluun erikoistuneen Suunnittelutoimisto Sytyte Oy:n.

Koulutukseltaan Markus Paloheimo on diplomi-insinööri. Hän on työurallaan voittanut lukuisia kansainvälisiä muotoilupalkintoja, mutta ei pidä itseään muotoilijana sen enempää kuin insinöörinäkään vaan teknisenä ongelmanratkaisijana ja nimenomaan suunnittelijana.

 

 

 

"Onnistunut tuote on toimiva, valmistusystävällinen ja kaupallisesti houkutteleva. Hyvä suunnittelu perustuu modernien mentelmien ja käytännön tekemisen yhdistämiseen, tekniseen ymmärrykseen ja ennakkoluulottomaan haluun tehdä asiat paremmin."Markus Paloheimo

Markus Paloheimo, CV